János Vitéz Látogatóközpont

Az Európai Uniós támogatással megvalósult János Vitéz Látogatóközpontban újszerűen kerül bemutatásra Petőfi Sándor elbeszélő költeménye. Az interaktív központ egészen új színfoltja Kiskőrös városnak, s az eddig is hűen képviselt Petőfi kultusz is gazdagabb lett egy egyedülálló turisztika attrakcióval. 

Játszókert

Az épület Kiskőrös város központjában található, mégis csendes, szép természeti környezetben, a Templomkertben, ahol egy játszótér is kialakításra került az idelátogató és helyi  gyerekek legnagyobb örömére.  A látogatóközpont jól megközelíthető, számos kapcsolódó programlehetőség van a közelben. Ilyen például a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, mely egy rövid sétára található.  

Patakpart, kezdődik a mese!

A látogatóközpontban egy labirintus-útvonal kialakítására került sor, ennek végigjárása Kukoricza Jancsi által bejárt utat szimbolizálja. A látogató a tabletes tárlatvezetés során együtt kalandozhat Jancsival az ő kicsiny falujától egészen Tündérországig.

Gyűjtsük össze az elkóborolt birkákat!

A korszerű technikai megoldások - innovatív installációs eszközök, tabletes tárlatvezetés, hangbura, a tájékozódást is segítő irányított színes fények - modern, élvezhető formában  jelenítik meg Petőfi egyik legismertebb  hősének kalandjait. A látogatók nem maradnak a passzív befogadók szerepkörében, hanem maguk is aktív szereplőjévé válnak a történetnek. 

Tündérország

Az elsőtétített interaktív labirintusban a különböző próbatételek, feladatok megoldása során a látogatók játékos formában ismerkednek János vitéz kalandjaival. A modern technikának köszönhetően a látogatás felejthetetlen  élménnyé válik nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek részére is.  

ELŐZETES BEJELENTKEZÉSRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK:

A járványügyi helyzet miatt 2020.június 20-a óta a következő szabályok vonatkoznak a János Vitéz Látogatóközpont interaktív labirintusának megtekintésére.
- Csoportok és egyéni látogatók részére is kötelező a bejelentkezés!
A labirintust minden vendég után fertőtlenítjük, emiatt előfordulhat, hogy bejelentkezett vendégeinknek is várakozniuk kell. Ez a várakozási idő minimális és az Önök egészségét szolgálja. 
- Bejelentkezés hiányában csak akkor tudjuk Önöket fogadni, ha a kiállítótér megfelelő módon fertőtlenített és van szabad időpont. Ellenkező esetben várakozniuk kell! 
- Bejelentkezés csoportok részére kizárólag a következő telefonszámon: +36 20 230 4442.
- Bejelentkezés egyéni látogatók részére a következő telefonszámon: +36 20 230 7662.
- A látogatóközpont beltéri helyiségeiben (recepció, emeleti foglalkoztató, mosdó, interaktív labirintus) maszk viselése kötelező! 

A LÁTOGATÁS RENDJÉRŐL:

Az interaktív labirintust az intenzív fényhatások miatt epilepsziára hajlamos vendégeink nem látogathatják!

Az interaktív labirintus egy zárt, sötét kiállítótér hanghatásokkal, színházi díszletekkel, melyek a 6 év alatti gyermekre ijesztően hathatnak, emiatt hat év alattiak esetében a látogatás nem javasolt!

Kiskorú gyermekek csak felnőtt hozzátartozó kíséretében tekinthetik meg az interaktív labirintust!

Testi vagy szellemi fogyatékkal élők csak felügyelettel látogathatják az interaktív labirintust.

Az interaktív labirintusban egyszerre legfeljebb hat fő tartózkodhat a látogatóközpont munkatársának kíséretében.

Az utolsó vendég a látogatás napján legkésőbb 16:30-kor indulhat az interaktív labirintusba.

Az interaktív labirintusban tett látogatás során minden kedves vendégünk köteles tárlatvezető utasításait követni.

Kapcsolat

építőipari tervezés - kivitelezés - szakipari munkák - útépítés - gépi földmunka - szállítás - rakodás - piacüzemeltetés - kommunális hulladék szállítása

Elérhetőségek
https://www.facebook.com/K%C5%91r%C3%B6sszolg-Nonprofit-Kft-912489032420476/
https://goo.gl/maps/7ZH8BD3XNThfgJ1m9