Hungarian English German Slovak

Bemutatkozás

A Kőröskom Nonprofit Kft.-ből kiválással létrehozott Kőrösszolg Nonprofit Kft. 2015. július 1-én kezdte el működését. A feladatok szétválasztásával lehetővé, illetve egyben szükségszerűvé is vált, hogy a Kőröskom Kft. ettől kezdve az építőipari szektorból a piaci lehetőségeknek megfelelve akkora árbevételt szerezzen, amely kiváltja a korábbi hulladékgazdálkodásból származó hiányt. Továbbá a településüzemeltető Kőrösszolg Nonprofit Kft. megalakulásával a Városi Sportigazgatóság ideiglenesen felvállalt feladatai is a „helyükre” rendeződtek.
A megalakulás pillanatában, 2015. július 1-től kerültek ár a Városi Sportigazgatóságtól az intézményfenntartói, üzemeltetői feladatok, illetve az addig a Kőröskom Kft. és a Gardenor Kft. közös konzorciumában végzett parkfenntartási, köztisztasági feladatok a Kőrösszolg-hoz. Ezzel a két önálló részlegbe szervezett fő tevékenységgel indult be a cég, a gazdaságosság, költséghatékonyság, eredményesség és ami még nagyon fontos az átláthatóság elvét szem előtt tartva, egy feladatellátó rendszerbe foglalva az eddigi szétaprózott kapacitásokat. Mindezt egészítette ki a – szintén önálló részlegbe szervezett – sport- és rendezvényszervezői feladatok ellátása, amely az alakulás évében, 2015. november 1-én került a Kőrösszolg Nonprofit Kft-hez.
Az elmúlt években a feladatkörök bővülése nem állt le, 2017. június 1-től látja el a cég egy akkor újonnan létrejött részleg keretében a János Vitéz Látogatóközpont üzemeltetésének feladatait. A látogatóközpont, mint intézmény és annak kollektívája a létrehozása óta a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum kötelékébe tartozott, innen kellett azt beintegrálni a Kőrösszolg-ba. Ugyan ebben az időben került a Kőrösszolg Nonprofit Kft. feladatkörébe a – részben a János Vitéz Látogatóközpont szabad kapacitásaira épített – rendezvényszervezés is, melynek technikai háttér kiszolgálását már 2016. óta végezete a cég. 2017. június 1-től tartozik a Kőrösszolg tevékenységi körébe a szálláshelyszolgáltatás, a Kiskőrös városának tulajdonában lévő szálláshelyek üzemeltetésével, szorosan kapcsolódva a látogatóközpont üzemeltetéséhez, illetve a rendezvényszervezéshez. A legutóbbi bővülés, mind a feladatellátás, mind a szervezeti struktúra és munkavállalói állomány tekintetében a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő üzemeltetési feladatainak a Kiskunsági Víziközmű- Szolgáltató Kft-től történő átvételével, 2019. augusztus 1-vel érintette a gazdasági társaságot.

A fürdő üzemeltetése a látogatóközponthoz hasonlóan, szintén egy önálló részlegbe szervezve történik.
Összefoglalva: A Kőrösszolg Nonprofit Kft. elsősorban üzemeltető, fenntartó, karbantartó, valamint rendezvényszervező feladatokat ellátó településüzemeltető cég, a Kőröskom Nonprofit Kft. pedig egy mély- és magasépítési-, valamint szakipari munkákat egyaránt végző építőipari kivitelező cég. Ez utóbbin belül az önálló részlegekbe szervezett kommunális hulladékgyűjtési és -szállítási tevékenység, valamint a kiskőrösi termelői piac üzemeltetése a fő szabályt erősítő kivételnek tekinthető. Így elmondható, hogy bármi, amit újonnan kell létrehozni, az a Kőröskom Nonprofit Kft-hez tartozik, ami pedig egy meglévő üzemeltetése és fenntartása, az a Kőrösszolg Nonprofit Kft. feladatköre.
 

Kapcsolat

építőipari tervezés - kivitelezés - szakipari munkák - útépítés - gépi földmunka - szállítás - rakodás - piacüzemeltetés - kommunális hulladék szállítása

Elérhetőségek
https://www.facebook.com/K%C5%91r%C3%B6sszolg-Nonprofit-Kft-912489032420476/
https://goo.gl/maps/7ZH8BD3XNThfgJ1m9