Játékos foglalkozások

Játékos foglalkozás

János vitéz játékos foglalkozás

  • Az interaktív labirintusban korszerű technikai megoldások - tabletes tárlatvezetés, hangbura, innovatív installációs eszközök - segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekek János vitéz kalandjaival. Az emeleten található múzeumpedagógiai játéktér vidám, szórakoztató, a megszerezett tudás elmélyítését segítő kiegészítő szolgáltatás, ahol a gyerekek kifejezetten erre a célra készített társas-és memóriajátékokkal ismételhetik át a műről tanultakat. 
  • Tündérpalota építése 3D puzzle formájában, titkosírás feloldása kódfejtő segítségével, rugós labirintus játék, tili-toli játékok, társasjáték asztal dobókockákkal, memória játék, ördöglakat, mesetérkép, turisztikai látványtérkép. 
  • Részvételi díj legalább 15 fő esetén: 700.-Ft/fő.
  • Áraink magyar forintban értendők és tartalmazzák a 27% Áfát!  

Épített környezet múzeumpedagógiai foglalkozások

1.) Lézertorna

Időkeret: 1-2×45 perc

Téma: mentális és fizikai torna

Feladat: Passzold a pöttyöt!
A különböző erősségű pályán 3-5 fős csapatok játszhatnak. Az tárgyat (pl. alma) és a lézermutatót elhelyezzük el úgy, hogy a fény ne az almára mutasson, illetve legyen köztük néhány tereptárgy. A lézerfényt, az almát és a tereptárgyakat nem mozdíthatta senki a játékosok közül. Minden játékos kap egy tükröt, amivel a lámpa piros pöttyét “adogathatta” a csapattársainak. Akkor nyer a csapat, ha sikerült a tükreik segítségével az almára irányítaniuk a fénysugarat, és ott tartani addig a pár másodpercig, amíg ellenőrizzük. A levadászott almákat természetesen megkaphatják.

2.) Csodaváros

Időkeret: 1×45 perc

Téma: mentális forgatás, szimmetria, arányok, matematikai és építészeti fogalmak

Feladat: építsetek tornyot a készletből!

A játék során megismerkedhetünk pl. a magasházak, családi házak fogalmával, felelevenítjük a szimmetria és az arányok fogalmát, játszunk a ferde és párhuzamos síkokkal, egyensúllyal és a gravitációval miközben tornyot építünk a házikót formázó testekből.

3.) Ehető építészet

Időkeret: 1×45 perc

Téma: szerkezetépítő vetélkedő

Feladat: építsetek különböző alakzatokat vagy tornyot a készletből! Félszabályos archimédeszi testek – pl. kuboktaéder megépítése vagy legyen inkább magassági verseny? A kreatív feladatoknál semmi sem szab határt, emberek súlyzók, autók, rácsos tartók. Kockák? És ha a cukor túl édes a kölesgolyó is jó választás.

Ehető építészet

4.) Tangram kirakó

Időkeret: 1×45 perc

Téma: tangram, mentális forgatás

Feladat: Rakd ki tangram-készletedből a projektoron látható alakzatokat!

  • A tangramot talán mindenki ismeri: kínai kirakós játék időszámításunk előttről. A legenda szerint egy szerzetes utazni küldte tanítványát, hogy a világ szépségét egy táblára megfesse. A tábla azonban eltörött, és a tanítvány hiába próbálta négyzet alakban összerakni. Miközben próbálkozott, rengeteg érdekes alakzatot rakott ki. Végül megértette, hogy nem is kell beutaznia a világot, mivel a világ szépségét és sokféleségét meg lehet találni a széttört tábla darabjaiban.
  • A játék hét alakzatot tartalmaz, ezekből számtalan figura kirakható. Az összes darabot fel kell használni, a darabok nem fedhetik egymást. Az első alakzat a rávezetés, aztán mehet a móka!

5.) White City 

Időkeret: 1×45 perc

Téma: építészeti fogalmak, formák, kreativitás

Feladat: Álmodjatok egy várost! A feladat során városrész makettet építenek az ifjú tervezők, kisegítve ezzel a terjeszkedő város polgármesterét. Minden jöhet a családi házaktól a felhőkarcolókon át a csodapalotákig. Kifordított épületek, óriás csúszdák, autópályák. Az önálló alkotások egy városrésszé állnak össze, miközben olyan új fogalmakat ismerhetünk meg, mint a városrehabilitáció, infrastruktúra, urbanizáció stb. És minden fehér!

 6.) Bukfenc Ház

Időkeret: 1×45 perc

Téma: építészeti fogalmak, téri manipuláció

Feladat: Álmodjatok egy házat! Négyszögletű kerek erdő, Bukfenc, Házikó. Készítsetek egy olyan házat, amiben az erdő bármely lakója szívesen bukfencezne. Legyenek rajta nyílások, ívek, lejtők. Díszítsétek ki a házat. Mi van kint? Mi van bent? Ismerjük meg a minket körülvevő világot, közvetlen környezetünket építészeti szempontból. 

7.) Tensegrity

Időkeret: 2×45 perc

Téma: térbeli tájékozódás, kézügyesség

Feladat: térbeli konstrukciók építése a “tensegrity”alapján két-három fős csoportokban. A bevágott végű fapálcikákba egy-egy gumigyűrűt húzunk, az így felszerelt elemekből építjük össze a 3 vagy 4 elemből álló tensegrity alakzatot. A legügyesebbek akár 6 rúdból is építkezhetnek.

8.) Lézertorna

 Időkeret: 1-2×45 perc

Téma: mentális és fizikai torna

Feladat: Passzold a pöttyöt! A különböző erősségű pályán 3-5 fős csapatok játszhatnak. Az tárgyat (pl. alma) és a lézermutatót elhelyezzük el úgy, hogy a fény ne az almára mutasson, illetve legyen köztük néhány tereptárgy. A lézerfényt, az almát és a tereptárgyakat nem mozdíthatta senki a játékosok közül. Minden játékos kap egy tükröt, amivel a lámpa piros pöttyét “adogathatta” a csapattársainak. Akkor nyer a csapat, ha sikerült a tükreik segítségével az almára irányítaniuk a fénysugarat, és ott tartani addig a pár másodpercig, amíg ellenőrizzük. A levadászott almákat természetesen megkaphatják.

És még sok-sok érdekes feladat!

Épített környezet

Részvétel díj: 500.-Ft/fő, mely két, tetszés szerint választott foglalkozást tartalmaz. 

Áraink magyar forintban értedők és tartalmazzák a 27% Áfát! 

Kapcsolat

építőipari tervezés - kivitelezés - szakipari munkák - útépítés - gépi földmunka - szállítás - rakodás - piacüzemeltetés - kommunális hulladék szállítása

Elérhetőségek
https://www.facebook.com/K%C5%91r%C3%B6sszolg-Nonprofit-Kft-912489032420476/
https://goo.gl/maps/7ZH8BD3XNThfgJ1m9