Hungarian English German Slovak

Okospad - közösen a közösségért!

Okospad
okospad

A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató által 2016.május 09-én kiadott TOP-7.1.1-16 Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívása alapján a KŐRÖSSZOLG Kiskőrösi Önkormányzat Településüzemeltetési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság támogatási kérelmet nyújtott be.

A Magyar Államkincstár TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00595 számú támogató okirat alapján a KŐRÖSSZOLG Nonprofit Kft a 6200 Kiskőrös, Martini u. 6. szám alatt lévő János Vitéz Látogatóközponthoz tartozó Játszókertben kültéri közösségi tér kialakítására támogatást nyújtott.

Támogatás összege: 4.123.092,- Ft

Projekt címe: "Okospad - közösen a közösségért"

A projekt eredményeként telepítésre kerül egy Steora Urban típusú okospad, mely ingyenes wifi hotspot, 2 db USB porttal és egy vezeték nélküli töltővel rendelkezik, így okos-eszközök számára töltőállomásként is szolgál. https://okospad.hu/steora-urban/

Az okospad a működéséhez kétféle módon nyer energiát:

-napelemes egységgel,

-hálózati áramról.

A napos időszakok során a napelemes egység által termelt energia az akkumulátorban tárolásra kerül, ez így elegendő az éjszakai vagy borult időben történő működéshez. Ha az akkumulátor töltöttsége 25% alá esik, a pad csak akkor tér át a hálózati üzemmódra. A napelemes modul lefedi a fogyasztás 30%-át.

A Steora Urban a világon az első olyan utcai okospad, mely rendelkezik LCD kijelzővel, valamint kezelőfelülettel, melynek segítségével fényképeket, videókat lehet – akár időzített formában is- az LCD kijelzőn megjeleníteni.

Az építési beruházás elsődleges célja, hogy minőségi városi környezetben, a 21. századi közösségi igényekkel összhangban egy innovatív külső közösségi tér jöjjön létre, melynek célja elsősorban a Kiskőrös városban élő tinédzserek, fiatal felnőttek Kiskőrös város életében való részvételre történő aktivizálása, részükre modern pihenőhely kialakítása.

Az okospad ingyenes wifi hotspot fejlesztésnek köszönhetően a helyi közösség minden tagja – civil és nemzetiségi szervezetek tagjai, helyi vállalkozások, helyi lakosság, a településre érkező turisták - térítésmenetesen jut hozzá a számára fontos hírekhez, programlehetőségekhez, ezáltal lehetővé válik a lakosság és a helyi közösségek tagjainak aktivizálása.

A projekt célja, hogy ingyenes hozzáférést biztosítunk mindenki számára környezetkímélő módon, a 21. századi technológia alkalmazásával Kiskőrös város látnivalóihoz, programjaihoz, turisztikai filmjeihez.

Az információk az Urban típusú okospad LCD kijelzőjén jelennek meg. Az ingyenes wifi hotspot használatával, okostelefon segítségével bárki hozzáférhet a számára érdekes és fontos információkhoz, ezáltal csökken az igény a papíralapú kiadványok nyomtatására, így megvalósul a környezeti terhelés csökkentése.

A projekt befejezése: 2021. május 31.

Az okospad várható telepítése és üzembe helyezése: 2021.március.

További információ kérhető a projektről:

Tóth Anett – János Vitéz Látogatóközpont

6200 Kiskőrös, Martini u. 6.

Telefon: +36 20 230 4442

E-mail: janosvitezlk@gmail.com

Kapcsolat

építőipari tervezés - kivitelezés - szakipari munkák - útépítés - gépi földmunka - szállítás - rakodás - piacüzemeltetés - kommunális hulladék szállítása

Elérhetőségek
https://www.facebook.com/K%C5%91r%C3%B6sszolg-Nonprofit-Kft-912489032420476/
https://goo.gl/maps/7ZH8BD3XNThfgJ1m9