Hungarian English German Slovak

SAJTÓKÖZLEMÉNY Helyi termelői piac fejlesztése Kiskőrösön

Sajtóközlemény
2023. november 24.

Pozitív elbírálásban részesült a TOP_PLUSZ-1.1.1-21-BK1-2022-00009 azonosítószámú „Helyi termelői piac fejlesztése Kiskőrösön” című európai uniós projekt. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a Kőröskom Nonprofit Kft. 651.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Kiskőrösi termelői piac fejlesztésére.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a Kőröskom Nonprofit Kft. által elnyert, mintegy 651.000.000 forint európai uniós támogatásból a kistermelői piac továbbfejlesztése valósulhat meg Kiskőrösön, mellyel a fő cél egy új, mindennapos nyitvatartással rendelkező, helyi termékeket árusító bevásárlóközpont kialakítása a városban.

A bővítés a 6200 Kiskőrös Piac tér 17. és 17/A (2035/34 és 2035/34/A hrsz.) ingatlanokon történik a meglévő városi piac fejlesztése keretében. A meglévő épület emeleti eladóterének kialakítása tervezett a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel és egy új fedett-nyitott piacépület komplett kivitelezése.

A nyertes projekt keretében sikeresen lezárult a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás, melynek eredményeként a Schlosser-Bau Kft. fogja elvégezni a kivitelezési feladatokat. 2023. november 30. napján sajtónyilvános munkaterület átadás keretében kezdődnek meg a kivitelezési munkálatok.

A projekt tervezett befejezési ideje: 2026. március 31.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.koroskom.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Schäffer Tamás András ügyvezető
KŐRÖSKOM Nonprofit Kft.
6200 Kiskőrös, Petőfi S. u. 108.
E-mail: koroskomnkftmarketing@gmail.com
Telefon: +36-20-436-8090

Kapcsolat

építőipari tervezés - kivitelezés - szakipari munkák - útépítés - gépi földmunka - szállítás - rakodás - piacüzemeltetés - kommunális hulladék szállítása